Achterwanden

Wanneer u een nieuwe keuken koopt, dan is het verstandig om rekening te houden met de achterwand van uw keuken. De achterwand bepaalt het aanzicht van de keuken. Decennia geleden was het gebruikelijk om tegels te kiezen als achterwand. De afgelopen tien jaar is er een revolutie in achterwanden ontstaan. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Hieronder treft u verschillende voorbeelden van achterwanden aan: van klassiek tot modern. Het is goed dat er veel keus is, want een achterwand bepaalt de sfeer en karakter van uw keuken.

Achterwand stijlen

Gaat u voor een klassieke keuken? Dan is het een goed idee om de achterwand van de keuken met tegels te bedekken. U kunt dan nog kiezen tussen kleine mozaïektegels en iets grotere tegels. Andere opties zijn een granieten achterwand, een natuurstenen achterwand en een simpele egale kleur.

Een foto als achterwand? Geen enkel probleem. Kies bijvoorbeeld voor een foto van uw gezin of bloemen. Houd er rekening mee dat een fotoachterwand tijdloos moet zijn, omdat het jammer is dat de achterwand anders elk jaar vervangen moet worden.

Een moderne keuken oogt nog strakker met een glazen achterwand. Ook kunt u een felle kleur gebruiken om uw moderne keuken meer pit te geven. Wat ook een aanrader is, is een RVS-achterwand. Een RVS-achterwand geeft een keuken een moderne, industriële look & feel.

De afgelopen jaren zien we een opkomst van moderne, landelijke keukens. Oftewel: een moderne keuken met landelijke accenten of juist een landelijke keuken met moderne accenten. Ga bijvoorbeeld voor grove, houten keukendeurtjes in combinatie met een achterwand van matglas. Op papier geen ‘match made in heaven’, maar in het echt een lust voor het oog.